Ensenyant geografies feministes als Països Baixos. Aprenentatge a través del treball de camp conduït per l’alumnat - van Hoven, Bettina; Been, Wike; Droogleever Fortuijn, Joos; Mamadouh, Virginie (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2010)
En aquest article, les autores reflexionen sobre l’ús dels treballs de camp conduïts per l’alumnat com un exemple de pedagogia feminista en un curs de geografia feminista impartit per les universitats d’Amsterdam i de Groningen, als Països Baixos. L’article és una coproducció entre tres professores titulars i una estudiant d’aquest curs, per tant, inclou la visió del professorat i de l’alumnat. Les autores conclouen que els treballs de camp conduïts per l’alumnat són una forma excel·lent d’introduir explícitament la pedagogia feminista en l’ensenyament de la geografia del gènere. L’alumnat va ser capaç de contribuir a modificar el curs utilitzant les seves experiències quotidianes i els seus interessos, com també de contextualitzar aquestes experiències en relació amb la teoria explorada a classe. Aquest resultat és particularment important en el context de l’ensenyament de la geografia a les universitats neerlandeses, on predomina una orientació empírica i política i un model masculí d’ensenyament i aprenentatge.