Cures i treball domèstic durant les crisis. Malabarismes amb l’espai i el temps a Atenes - Vaiou, Dina (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2023)
L’article analitza les condicions canviants del treball de cura i domèstic a Grècia en el context de la crisi sanitària, que s’afegeix a un llarg període de crisis successives i simultànies (financera, social, pandèmica, de refugiats i de guerra) i de polítiques neoliberals extremes implementades per controlar-les. El focus se centra en la càrrega que les dones han d’assumir en una situació conjuntural que torna a situar la cura (i el treball domèstic) com a «feina de dones», especialment durant els períodes de «confinament» adoptats pel Govern per controlar la propagació de la pandèmia de COVID-19. La visió general es qualifica a partir de la investigació a Atenes i d’entrevistes a dones que fan malabarismes amb l’espai i el temps per tenir cura de si mateixes i dels altres, alhora que han de mantenir els seus objectius i aspiracions personals i els «drets adquirits» en dècades anteriors de relativa prosperitat.