Una revisió crítica de la recerca sobre geografies de la infància en el context de l’Àfrica subsahariana - Prats Ferret, Maria (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2011)
Aquest text presenta un balanç dels estudis sobre geografies de la infància a l’Àfrica subsahariana. A partir d’articles de revistes publicats en el període 2000-2008, s’han analitzat quins són els temes i els llocs objecte d’estudi més importants. La conclusió principal obtinguda és que la recerca sobre geografies de la infància al continent africà, publicada a les principals revistes acadèmiques del món anglosaxó de diferents àmbits (geografia, infància, desenvolupament), pateix tres dèficits principals. Els estudis de cas es concentren en països africans de llengua oficial anglesa, la qual cosa reflecteix una escassa diversitat i l’absència d’estudis de cas d’altres regions africanes. S’hi ha observat també una concentració en determinats eixos temàtics, com ara el treball infantil, la guerra, la violència i la salut. Finalment, s’hi ha constatat una escassa presència d’articles que incorporin la perspectiva de gènere o que tinguin el gènere com a objecte principal d’estudi.