Transformar el treball: visions feministes sobre la crisi i la recuperació de la COVID-19 - Oberhauser, Ann M. (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2023)
Aquest article examina les desigualtats socials i econòmiques al voltant de la pandèmia de COVID-19 en el context del capitalisme neoliberal. Les desigualtats de gènere, racials i altres desigualtats socials, les quals s’han evidenciat durant aquesta crisi sanitària, estan relacionades amb els canvis en les condicions del treball i del capital en el lloc de treball i a la llar. L’anàlisi es basa en la geografia econòmica feminista per examinar les dimensions socials, les dinàmiques espacials i els processos econòmics que es reflecteixen a través de canvis en el treball i en les relacions socials durant la pandèmia de COVID-19 i més enllà. La discussió demostra que les turbulències econòmiques com les que s’han esdevingut durant la pandèmia estan integrades en la reproducció social, concretament en la precarietat del treball i les relacions de gènere a la llar. A més, les crisis actuals del capitalisme neoliberal afavoreixen els moviments socials que desafien les desigualtats i les condicions de treball opressives. La conclusió presenta estratègies per a les futures direccions del treball, associades als ideals inclusius i transformadors de la geografia econòmica feminista.