Diàlegs sobre feminismes, ambientalismes i racismes des de les geografies feministes llatinoamericanes - Ulloa, Astrid; Zaragocin, Sofia (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2022)
Des de les nostres trajectòries i reflexions, escrivim sobre les aportacions, des dels moviments socials, ambientals i de dones, fins a les geografies feministes, les ecologies polítiques feministes i la geografia feminista descolonial antiracista. Així mateix, plantegem els eixos analítics següents: territoris i territorialitats diverses; naturaleses, ambientalismes i els no humans; i cossos-territoris, com a nuclis que estan resignificant les geografies feministes. I abordem els reptes que implica resignificar les categories binàries i nocions territorials. De la mateixa manera, ressaltem les absències de certs debats, com el del racisme estructural. Tot amb el propòsit d’establir diàlegs amb altres geografies de diferents hemisferis i localitzacions davant de les transformacions territorials i ambientals irreversibles dels territoris a Amèrica Llatina, i de la necessitat de qüestionar la relació amb la blanquitud a l’espai i la territorialització dels processos de creació feminista.