Quant queda d’economia col·laborativa? Una anàlisi dels amfitrions no professionals d’Airbnb a Leipzig (Alemanya) - Armas-Díaz, Alejandro (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2022)
Les plataformes de lloguer a curt termini com ara Airbnb han impulsat la mercantilització de l’habitatge, la qual cosa ha generat greus problemes als barris on se’n concentra l’oferta a escala global. Sota el lema de viure com un resident i el paraigua de l’economia col·laborativa, Airbnb s’ha convertit en una de les icones del capitalisme de plataforma. Mitjançant entrevistes amb amfitrions no professionals a la ciutat de Leipzig (Alemanya), aquest treball no posa el focus en els efectes, sinó al costat de l’oferta, tractant de comprendre qui ofereix tot el seu habitatge o una part a Airbnb, i si la seva acció respon d’alguna manera al principi col·laboratiu. Així mateix, s’hi aborda si les pròpies condicions i normes de la plataforma, el règim que la regula, acaba per expulsar aquests perfils d’amfitrions i propicia una professionalització més gran en el món del lloguer a curt termini.