EEPI: instrument d’avaluació d’entorns de proximitat per incloure les persones sense autonomia a Lima - Cabrera, Félix; Cebollada, Àngel (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2021)
Per dissenyar els entorns de proximitat, s’utilitzen criteris que provenen de la perspectiva dels professionals i d’experiments en laboratori, sense tenir en compte les opinions de la ciutadania. Així mateix, tampoc s’han analitzat simultàniament els diferents tipus de persones, com ara els grups amb discapacitat visual i cognitiva. Per això, per avaluar els espais urbans des d’una perspectiva holística i inclusiva, es presenta l’instrument EEPI, que pot ser emprat en edificacions, voreres, places i passos de vianants. Aquest instrument es caracteritza per incorporar infants, gent gran i persones amb discapacitat (motriu, visual i cognitiva); per escoltar la seva veu; per provenir d’un enfocament mixt; per ser útil i fàcil d’aplicar i transferir, i per incloure criteris físics, personals i socials. A més, compta amb dos nivells —planificació i gestió— i, com tot instrument, és totalment perfectible i pot donar cabuda a altres aspectes.