Ruralitats idíl·liques, desplaçaments i formes de gentrificació al Hertfordshire rural, Anglaterra - Phillips, Martin; Smith, Darren; Brooking, Hannah; Duer, Mara (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2020)
Aquest article estudia la importància de les representacions de la ruralitat i del desplaçament en relació amb el concepte de gentrificació rural. Els estudis de gentrificació rural sovint s’han basat en nocions de l’idil·li rural, però també han descuidat la consideració de la presència o no del desplaçament. S’ha argumentat que aquesta falta d’atenció reflecteix l’absència de desplaçaments relacionats amb la migració de la classe mitjana, particularment a les primeres dècades de la contraurbanització. Aquest article té com a objectiu examinar aquests arguments basant-se en les recerques publicades i en els materials d’arxiu derivats d’un estudi de Ray Pahl de quatre pobles al comtat anglès d’Hertfordshire a principis dels anys seixanta, juntament amb el material generat a partir d’un qüestionari d’enquesta realitzada en tres d’aquests pobles. La investigació demostra continuïtat en els processos de gentrificació i desplaçament entre els dos estudis, així com l’aparició de noves formes de gentrificació i el funcionament de diverses formes de desplaçament.