Geografies de la diversitat sexogenèrica més enllà de la gran ciutat: experiències, discursos i pràctiques en dues ciutats mitjanes de Catalunya - Langarita Adiego, Jose Antonio; Mas Grau, Jordi; Jubany, Olga (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2019)
La gran ciutat s’ha presentat mediàticament, i també en les línies predominants del debat acadèmic, com l’espai propi per a les persones LGTB. Es concep com l’únic lloc habitable i d’experimentació per a aquest grup poblacional, amb la qual cosa acapara els significats de la diversitat sexogenèrica. En aquest article s’hi analitzen les experiències, els discursos, les representacions i les pràctiques de persones LGTB que viuen fora de la gran ciutat (Barcelona), a través de l’estudi de dues poblacions mitjanes (Girona i Sabadell), a fi d’abordar dos assumptes clau: (1) els vincles, les relacions i les influències entre ciutats mitjanes i la gran ciutat en matèria de diversitat sexual i de gènere, i (2) la construcció d’alteritats socioculturals en les percepcions sobre la tolerància vers les expressions LGTB a través de la relació entre el centre i les perifèries urbanes. Aquesta anàlisi es fonamenta en els resultats empírics de recerca de caire qualitatiu basada en entrevistes en profunditat, grups de discussió i observació participant.