Visibilitat i promoció del patrimoni miner en alguns geoparcs espanyols - Cañizares Ruiz, María del Carmen (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2019)
Les restes derivades de les activitats mineres, tant materials com immaterials, s’han sotmès a un procés creixent de valorització patrimonial que ha permès sustentar iniciatives culturals rellevants (museus miners, parcs miners, etc.). Analitzem aquí el patrimoni miner en el context dels geoparcs Unesco. L’objectiu és afavorir-ne una visibilitat més gran aprofitant la «marca» que ofereixen els geoparcs, en integrar les activitats de turisme miner dins de les geoturístiques. La metodologia utilitzada parteix principalment de la revisió bibliogràfica i de la consulta de la informació oferta pels geoparcs sobre la promoció turística. Els resultats se centren en una revisió teòrica de la importància del patrimoni miner a partir de les actuacions en els geoparcs: Cap de Gata-Níjar, Serra Nord de Sevilla, Villuercas-Ibores-Jara i Catalunya Central.