La qualitat per als vianants com a mètode per avaluar entorns de mobilitat urbana - Talavera, Rubén; Soria, Julio Alberto; Valenzuela, Luis Miguel (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2014)
El creixent interès per integrar elements de l’estructura i el disseny de la ciutat en l’avaluació i en la gestió de la mobilitat urbana ha contribuït a desenvolupar mètodes i instruments nous que aprofundeixin en aquest aspecte. La identificació d’entorns de mobilitat es podria considerar un avenç conceptual i metodològic important en aquest sentit, que obre noves possibilitats per a la generació de mètodes que comprenguin millor la vinculació entre mobilitat i entorn urbà des d’una perspectiva que pugui ser útil per practicar la planificació. Aquest article es dirigeix a aprofundir sobre la qüestió apuntada, particularitzant en el cas específic de la mobilitat de vianants. D’aquesta manera, es presenta el mètode de caracterització d’entorns de mobilitat per a vianants (CPEM) com a eina útil per avaluarne des del punt de vista de la qualitat que mostren per als vianants, utilitzant els quatre factors següents: accessibilitat, seguretat, confort i atracció. Per comprovar la consistència i la utilitat del CPEM respecte al seu objectiu inicial, aquest ha estat aplicat al cas pràctic de dos entorns de mobilitat prèviament identificats en un corredor de l’àrea metropolitana de Granada (Espanya).