La reutilització de l’aigua: una revisió de les contribucions internacionals recents i una agenda per a futures recerques - Saurí, David; Arahuetes, Ana (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2019)
El tractament de les aigües residuals i la generació d’aigua reciclada per reutilitzar-la posteriorment han creat expectatives importants arreu del món com un recurs d’interès per resoldre futures necessitats d’aigua. En aquest article es reconeixen els avenços tècnics recents en relació amb el tractament d’aigües residuals, tot i que també s’assenyalen alguns dels reptes actuals a què s’enfronta la tecnologia de tractament d’aigües residuals, sobretot les noves famílies de contaminants vinculats a productes farmacèutics i a productes de consum domèstic. La major part de la revisió es dirigeix a destacar els principals resultats de la recerca sobre la percepció de l’aigua reciclada i els determinants de la seva acceptació pública en la literatura sociològica i psicològica fent èmfasi en l’anomenat «factor fàstic» (yuck factor). La revisió també identifica diverses àrees per a futures investigacions relacionant l’aigua reciclada amb aspectes socials territorials i mediambientals.