Urbanisme i comerç. Estratègies de localització d’Ikea a la Comunitat Valenciana - Ponce Herrero, Gabino; Martí Ciriquián, Pablo (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2019)
Analitzem les estratègies de localització de l’empresa i les normes sectorials i urbanístiques que regulen l’activitat comercial a la Comunitat Valenciana. Valorem l’aplicació de la matriu d’Ansoff i les fortaleses de la matriu de Porter en el procés de geomàrqueting de l’empresa sobre territori valencià. Concloem que no són els interessos urbanístics ni socials de les ciutats valencianes els que determinen la localització previsible de dos establiments comercials de la firma Ikea. Ans al contrari, són les estratègies territorials d’aquesta empresa, fonamentades en la lògica de l’accessibilitat amb automòbil i del màxim benefici econòmic, les que determinen l’adaptació necessària dels plans sectorials, dels plans generals municipals i de la base socioeconòmica territorial.