La localització espacial dels atractius turístics d’una àrea metropolitana: diferències entre material turístic institucional, guies turístiques i continguts generats pels usuaris - Paül i Agustí, Daniel (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2019)
L’estudi es focalitza en les diferències existents en la distribució dels atractius turístics en funció de tres fonts: el material turístic institucional, les guies turístiques i els continguts generats pels usuaris (imatges de la xarxa Instagram). Per analitzar aquesta qüestió es realitza una aproximació basada en l’anàlisi espacial aplicada a l’àrea metropolitana de Montevideo (Uruguai). Els resultats indiquen que únicament existeix una coincidència parcial entre la localització de les imatges creades pels usuaris i els atractius promocionats per les institucions i les guies turístiques. En termes generals, els usuaris tendeixen a fotografiar espais allunyats dels tradicionalment promocionats. Aquest fet apunta a una presència més elevada de visitants en el conjunt de l’àrea metropolitana. En conseqüència, podem afirmar que la ciutat turística és més extensa que la tradicionalment promocionada. Una situació que té repercussions potencials en aspectes com ara la identificació de nous atractius, la seva gestió o la correcta valoració dels efectes que causa el turisme en l’espai urbà.