Big Data i noves geografies: l’empremta digital de les activitats humanes - Gutiérrez Puebla, Javier (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2018)
El terme Big Data s’ha popularitzat en els últims anys i fa referència a la producció de quantitats ingents de dades. L’activitat humana és captada a través de múltiples xarxes de sensors i dispositius i, per tant, deixa una empremta digital. L’anàlisi d’aquesta empremta digital té un gran potencial per a la investigació geogràfica del comportament humà. En aquest article es descriuen les principals característiques del Big Data i es destaca la importància de les dades massives per a la ciència i, particularment, per a la Geografia, centrant l’atenció en l’estudi dels patrons espaciotemporals de l’activitat humana.