Quan la música cessa: el paper dels festivals culturals en la creació d’espai urbà - Morales Pérez, Soledad; Pacheco Bernal, Carmen (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2018)
Aquest treball se centra a analitzar com contribueixen els festivals culturals en la creació d’espai urbà a través de l’estudi de la percepció que els residents tenen dels impactes sobre la vida diària de la ciutat d’un festival musical públic organitzat de manera continuada des de fa més de 28 anys, el Mercat de Música Viva de Vic. Mitjançant una anàlisi factorial exploratòria portada a terme amb les dades obtingudes en una enquesta feta a residents de la ciutat, es demostra que aquest festival influeix tant en la dimensió física com en la percebuda de la ciutat, i està afavorint la redefinició, l’expansió i el redescobriment tant de la vida social de la ciutat com del seu espai físic. Així mateix, en ser portador de significats nous, està provocant noves narratives de la ciutat i nous vincles dels ciutadans cap a ella.