Característiques espacials i canvis recents als llogarets periurbans de «La tribu de les formigues» a Pequín: Els casos d’estudi de Tangjialing i Shigezhuang - Gu, Chaolin; Sheng, Mingjie; Hu, Lingqian (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2017)
Pel que fa al procés d’urbanització de la Xina, des de l’any 2000, hom ha parat esment principalment a dos grups socials. L’un és constituït per la segona generació de treballadors agrícoles migrants i l’altre, pels graduats universitaris d’ingressos baixos, conegut com «La tribu de les formigues» («The ant tribe»). Els darrers anys, les condicions de supervivència a les megalòpolis xineses dels segons han empitjorat. Per això, n’hi ha molts que opten per residir en habitatges més assequibles com a estratègia de supervivència, encara que de qualitat inferior, als pobles o llogarets periurbans i no a les ciutats, cada vegada més cares i polaritzades. Aquest treball analitza les característiques espacials i els canvis registrats als pobles periurbans de «La tribu de les formigues» de Tangjialing i Shigezhuang, a Pequín. En primer lloc, l’article descriu les característiques espacials dels graduats de baixos ingressos que procedeixen principalment de zones rurals, que tenen un nivell d’educació alt i que adopten estils de vida urbans. En segon lloc, l’article analitza els efectes socioespacials i els canvis recents esdevinguts arran de la reconstrucció dels pobles periurbans. A partir d’aquesta anàlisi, es demostrarà que els joves titulats de baixos ingressos són desplaçats cap a les àrees periurbanes més pobres i allunyades, a causa del procés de revalorització residencial dels suburbis.