L’anàlisi de les característiques dels grups ètnics africans al suburbi de Foshan des de la perspectiva de mobilitat - Jin, Xin; Li, Zhigang (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2017)
La mobilitat s’ha convertit en un terme popular al segle xxi, alhora que l’anàlisi de la formació i les característiques dinàmiques de les comunitats ètniques ha anat adquirint més importància en les investigacions recents. En el present estudi, portem a terme una comparació entre el col·lectiu d’africans que resideixen a les ciutats de Guangzhou i Foshan. L’anàlisi es du a terme des de la perspectiva de la mobilitat i dels seus comportaments més destacats. En els contextos econòmic, social i polític xinès, els suburbis ètnics han anat adquirint més protagonisme, tant per les pautes de mobilitat que s’hi desenvolupen i en les quals cobra una rellevància especial l’espai residencial, el temps de viatge i el mitjà de transport, com per les característiques de la població immigrant que hi viu, les xarxes socials que s’hi desenvolupen, la fixació dels seus establiments comercials, etc. Estem davant de llocs que mostren una naturalesa dinàmica, complexa i directament relacionada amb la situació d’il·legalitat dels immigrants. Al llarg d’aquest article, el treball de camp desenvolupat i l’aplicació de les metodologies quantitatives i qualitatives permetran observar com, enfront dels canvis que es produeixen en el context econòmic i polític, les noves pràctiques de mobilitat de caràcter transnacional i transregional dels migrants poden provocar la transformació de les comunitats ètniques tradicionals i el sorgiment de nous suburbis ètnics.