L’ecologia política urbana: vint anys de crítica, autocrítica i expansió de fronteres en l’estudi del metabolisme urbà - Villar Navascués, Rubén Alejandro (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2017)
L’ecologia política urbana (EPU) és una disciplina que explora les interaccions entre els factors socials, polítics, econòmics i naturals en la producció i en la reproducció d’ambients urbans, que són entesos com a híbrids socionaturals. L’objectiu d’aquest article és, a partir d’una revisió bibliogràfica de la producció científica, identificar les temàtiques i les línies de recerca principals per posar en relleu nous enfocaments que ajudin a fer front críticament a les interaccions socioecològiques que tenen lloc a les ciutats per poder plantejar models urbans sostenibles nous, tant des del punt de vista ecològic com social.