Pensar topogràficament: Lloc, espai i geografia - Malpas, Jeff (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2015)
El text parteix de la consideració d’una sèrie de problemes relacionats amb la manera com s’ha produït l’anomenat «gir espacial» en diferents disciplines socials, per tal de reivindicar una forma de pensament topogràfic que assumeixi el lloc com a centre de compressió del que és humà. Amb aquesta finalitat, s’hi presenten una sèrie de nocions bàsiques (com ara les de límit, determinació o crítica) que articulen el marc dins del qual els conceptes d’espai, lloc i temps es poden definir ontològicament i que ofereixen una manera de reflexionar sobre el lloc d’allò que és humà, que constitueix, alhora, una reflexió sobre el propi lloc del pensament.