La privatització dels espais públics destinats a l’oci i al turisme mitjançant la regulació de l’estacionament de vehicles: Anàlisi de casos a l’illa de Mallorca - Coll Ramis, Miquel Àngel; Seguí Llinàs, Miguel (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2016)
L’avanç de les polítiques neoliberals a escala mundial ha provocat que hagi augmentat la privatització dels recursos públics, especialment en un moment de crisi econòmica i de necessitat de cercar fonts noves de finançament per part de l’Administració. Dins d’aquest context, els espais litorals destinats a l’oci i al turisme tampoc s’han salvat de la pressió exercida per part dels governs i de les empreses privades, i han vist com el seu caràcter públic s’ha privatitzat de manera directa o indirecta. L’illa de Mallorca no s’ha mantingut aliena a aquest procés global i, durant els darrers anys, s’hi està observant un augment de privatitzacions d’espais públics. Per això, una de les fórmules utilitzades és la regulació de l’aparcament dels vehicles dins el domini municipal, la qual cosa s’ha convertit en una important font de finançament per a les poblacions turístiques de l’illa.