Geografia dels conflictes territorials a València i la seua àrea metropolitana - del Romero Renau, Luis (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2015)
Aquest article fa una anàlisi territorial sobre els conflictes territorials sorgits en els darrers anys, de principis de la dècada dels 2000 fins 2013 a l’àrea metropolitana de València. Amb aquesta anàlisi territorial volem fer una radiografia sobre la conflictivitat territorial d’aquest espai urbà i avançar hipòtesis sobre les seues causes i connexions espacials, de cara a una posterior formulació de recomanacions per a una millor planificació urbana i territorial i govern de la ciutat. Aquest treball és el resultat d’una recerca sistemàtica sobre conflictes territorials, actors i estratègies en tot tipus de disputes relacionades amb l’ús i gestió de l’espai urbà.