En homenatge a Julie Graham (1945-2010) - Casellas, Antònia (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2012)
La mort sobtada, el dia 5 d’abril de 2010, de Julie Graham va suposar una gran pèrdua, no només per a l’àmbit de la geografia econòmica, marxista i de gènere, sinó també per a l’activisme social. Julie Graham era una acadèmica poc convencional que, alhora, exemplificava el millor que l’àmbit acadèmic hauria d’oferir: la capacitat d’analitzar amb esperit crític —és a dir, amb voluntat de canviar el món per millorar-lo— idees àmpliament acceptades per identificarne mancances i conceptualitzar noves propostes orientades a l’acció. Per això, ben mirat, Julie Graham era, abans de tot, una activista. Una activista ben informada i amb voluntat analítica que alimentava el seu intel·lecte combinant l’àmbit de la geografia econòmica amb la crítica marxista i de gènere, en un esforç constant per repensar el que és i, encara més important, el que hauria de ser això que se’n diu «economia» i «desenvolupament econòmic».