Neoliberalisme i medi ambient: una aproximació des de la geografia crítica - March, Hug (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2013)
amb l’objectiu d’aclarir els processos que el converteixen en una nova esfera d’acumulació i circulació de capital. La privatització i la mercantilització són dos dels processos clau mitjançant els quals s’articula el projecte neoliberal. Més enllà d’aquests, la desregulació o la reregulació, així com la comercialització o la corporatització mereixen ser singularitzades. La geografia crítica parteix d’una posició avantatjada per entendre aquests processos i analitzar-ne les conseqüències sobre el món humà i no humà. Al mateix temps, pot plantejar alternatives vàlides als discursos i a les pràctiques hegemòniques de gestió ambiental neoliberal: la modernització ecològica i l’ambientalisme de mercat.