Percepció i valoració del procés de revegetació per part dels actors del territori: un estudi preliminar en el Sistema Ibèric - Lasanta, Teodoro; Pascual Bellido, Nuria Esther (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2015)
S’estudia la percepció que tenen els actors (stakeholders) de Cameros Viejo (Sistema Ibèric) del procés de revegetació, les seves causes, conseqüències socioeconòmiques i impactes en el medi natural. Es varen fer 25 entrevistes semiestructurades. Els resultats mostren que perceben clarament que s’ha donat un procés de revegetació durant les últimes dècades, tot i que difereixen en les característiques d’aquest procés. Les respostes són heterogènies respecte a les causes, conseqüències i impactes que implica la revegetació. La població resident té una percepció més realista que la població forana dels canvis en el medi natural. Es discuteix sobre el grau de correspondència entre els canvis en el medi natural i la percepció que la societat en té.