Sortir al carrer i connectar-se. L’ús i la percepció de l’espai públic de persones grans a Barcelona - Solana Solana, Miguel; Ortiz Guitart, Anna; Font Casaseca, Núria (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2024)
Comptar amb un entorn urbà adaptat a les necessitats de la gent gran és clau per garantir- ne un envelliment actiu i un benestar físic i emocional. En aquest article presentem els resultats d’un projecte on s’han entrevistat 38 persones d’edats molt avançades (entre 73 i 95 anys) per estudiar la relació entre envelliment, solitud i espai públic a Barcelona. Tot i que s’ha produït una millora significativa en la qualitat i l’accessibilitat de l’espai públic, així com en la dotació d’equipaments, aquestes persones, que presenten alguns problemes de salut i una reducció en alguns casos important de la mobilitat, incideixen i proposen determinades mesures per millorar la qualitat de l’espai públic i el seu entorn més proper, el barri, assegurar-ne la independència i l’autonomia i millorar-ne la qualitat de vida. Encara que la majoria considera que el seu barri és un bon lloc per envellir, proposa continuar treballant en la millora de la caminabilitat de l’espai públic, el manteniment, l’increment de les condicions de seguretat, així com la creació de més equipaments per a gent gran i que tinguin més dotació de personal.