Smart growth and its discontents : an examination of american and european approaches to local and regional sustainable development - Krueger, Rob (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2011)
El concepte del desenvolupament sostenible s’obre camí cada vegada més en les estratègies de desenvolupament local i regional. Aquesta tendència també succeix als EUA, encara que en aquest país no pren el nom d’Agenda 21 Local, com és el cas en gran part de la resta del món. L’enfocament de «desenvolupament sostenible» als EUA es pot considerar com un conjunt de polítiques que, col·lectivament, es coneixen amb el nom de «creixement intel·ligent» (smart growth). El creixement intel·ligent es considera a vegades com una variant exclusivament «americana» de desenvolupament sostenible. Al contrary del que ha passat amb l’Agenda 21, aquest concepte de creixement intel·ligent ha aconseguit captar l’interès dels respnsables polítics locals als EUA: En aquest article es compara l’Agenda 21 Local i creixement intel ligent en el context dels EUA i Europa, utilitzant fonts secundàries de dades i anàlisi, així com un estudi de cas de Massachusetts, EUA.