La geografía crítica y el discurso de la sostenibilidad. Perspectivas y acciones - Casellas, Antònia (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2011)
Atès el context de crisi del model postfordista, la necessitat de crear models nous de viabilitat econòmica i social obre la possibilitat que la geografia contribueixi a la formulació de noves propostes analítiques i pràctiques de desenvolupament. A través d’una reflexió entorn d’aproximacions teòriques elaborades des de la geografia crítica i el concepte de sostenibilitat, el present article apunta a la necessitat que la geografia, juntament amb altres ciències socials i humanístiques, participi en la formulació de nous models politicosocials de canvi.