El jovent i els espais públics urbans des de la perspectiva de gènere : un estat de la qüestió des de la geografia - Rodó-de-Zárate, Maria (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2011)
L’objectiu d’aquest article és mostrar els estudis que tracten el tema de la gent jove en relació amb els espais públics urbans i que han estat publicats en revistes científiques nacionals i internacionals, predominantment de l’àmbit de la geografia. La finalitat, a part de conèixer allò que s’ha estudiat en aquest camp, és també la de posar de manifest com s’hi aplica la perspectiva de gènere. En general, queda palesa la dificultat de definir el concepte joventut, la controvertida relació que té amb l’espai públic i la dificultat d’analitzar-lo quan interseccionen eixos diferents d’opressió. Així, el control social, l’oci, la identitat o les desigualtats econòmiques en són temes recurrents. Pel que fa a les qüestions de gènere, si bé s’hi té en compte la perspectiva, hi ha molt pocs estudis que en facin una recerca específica.