Cartografia de la inundabilitat local al delta del Llobregat durant el temporal Gloria - Marín Puig, Anna; Sainz de la Maza, Miquel (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2023)
Les dificultats de drenatge a l’hemidelta sud del Llobregat s’agreugen durant els temporals marítims per la sobreelevació del nivell del mar i el taponament de les desembocadures. L’objectiu d’aquest estudi és identificar les àrees del marge dret del riu Llobregat més exposades a la inundació. Mitjançant metodologies de teledetecció, es discriminen les àrees de les zones agrícoles i humides inundades durant el temporal Gloria (gener del 2020). Els resultats evidencien una inundabilitat local sense necessitat de riuada que compromet la viabilitat econòmica i les funcions ecològiques de les últimes àrees sense urbanitzar d’aquest delta metropolità. Aquesta situació s’intensifica per un increment en la freqüència dels temporals i la pujada relativa del nivell mitjà del mar induïda per l’escalfament global.