El procés d’estudiantificació i el seu abordatge des d’un enfocament geogràfic: estat de la qüestió i agenda de recerca - Prada-Trigo, José; Cornejo Nieto, Carlos; Letelier Troncoso, Francisco; Saravia Cortés, Felipe; Quijada, Paula (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2022)
L’estudi de les dinàmiques estudiantils i dels seus efectes en determinats barris universitaris és un tema que ha agafat impuls des del principi del segle XXI en la disciplina de geografia. Aquest article constitueix un estat de la qüestió sobre el procés d’estudiantificació i planteja noves línies d’investigació des de la geografia que contribueixin a una aproximació multiescalar d’aquest fenomen. Per això, fa una revisió exhaustiva de la literatura sobre aquesta matèria, per connectar-la amb processos territorials i urbans més amplis, i proposa algunes línies de treball de futur amb l’objectiu d’obrir aquest camp de recerca a noves perspectives.