L’antropocè. Una interpretació des de la geografia - Vila-Subirós, Josep; Salhi, Adil (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2022)
Aquest article analitza, des de la mirada de la geografia, un concepte acadèmic contemporani clau, l’antropocè. En primer lloc, a partir d’una breu introducció al seu origen i un emmarcament general, es procedeix a analitzar algunes de les dimensions principals vinculades a l’antropocè: la crisi de la biodiversitat, la transició energètica i l’educació i la recerca. Així mateix, es dedica un punt específic a l’antropocè a la Mediterrània, considerada una de les regions amb uns impactes més severs i algunes de les manifestacions més clares d’aquesta nova era geològica. És un veritable laboratori prioritari per al coneixement i l’acció, especialment prenent en consideració el nostre context geogràfic i històric.