Apropiació subjectiva de l’espai: significacions espacials, territorials i de lloc a l’Ecoparque Cerro de la Bandera, Santiago de Cali, Colòmbia - Thomas Bohórquez, Javier Enrique; Prado Nieto, Eduardo (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2022)
Aquesta investigació vol ampliar la comprensió dels vincles entre persones i llocs segons dues disciplines diferents: la psicologia ambiental i la geografia. A partir del cas particular del procés d’intervenció territorial de l’Ecoparque Cerro de la Bandera, a la ciutat de Cali, s’investiga la relació entre les vivències quotidianes i les nocions de lloc, espai i territori que construeixen les persones, emfatitzant la seva apropiació subjectiva. A través de narratives espacials de vida, es van distingir i analitzar significats espacials, territorials i de lloc amb relació al sentit d’apropiació de l’espai. Els resultats més destacats mostren que els significats de lloc estan directament relacionats amb l’apropiació més personal i subjectiva dels subjectes, mentre que els significats espacials i territorials depenen de les interaccions socials i funcionals que s’hi produeixen.