Ordenació del territori i gestió de riscos d’inundació: evolució i anàlisi normativa a escala nacional - López-Martínez, Francisco (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2022)
Durant el darrer quart de segle, la normativa estatal i autonòmica en matèria de sòl i ordenació territorial ha patit importants canvis tant conceptuals com procedimentals. Entre els més rellevants, destaquen la multitud de condicionants normatius i eines que emparen els estudis de risc amb la intenció d’aconseguir una adequada planificació territorial de l’àmbit objecte d’ordenació. En conseqüència, el present treball analitza com ha estat considerada i integrada la gestió de riscos d’inundació al llarg de les diferents normatives que han regit l’extens entramat jurídic espanyol en l’àmbit urbanístic, i exposa quines han estat les principals aportacions, els problemes destacats durant la seva aplicació, així com l’estat actual de la matèria. Com a conclusió, malgrat la gradual i actualment pausada incorporació de condicionants en matèria d’inundacions, el vigent marc normatiu presenta un elevat nivell de sensibilitat davant aquesta tipologia de risc.