Planificació urbana i la experiència quotidiana de les dones palestines a Jaffa - Hamdam Saliba, Hanna (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2014)
Aquest article pretén examinar com les polítiques de planificació afecten la pràctica espacial quotidiana de les dones palestines que viuen a Jaffa. Per fer-ho, s’han realitzat entrevistes en profunditat a dones palestines residents a Jaffa i a continuació s’ha utilitzat el mètode de «l’anàlisi temàtica» per analitzar les narratives. El principal resultat de l’estudi és que la planificació de les institucions locals i nacionals, que ignoren, ometen i discriminen les dones palestines, ha produït espais inadequats i insegurs. Aquests espais limiten i redueixen les seves pràctiques espacials quotidianes i exclouen les dones a uns espais socials, culturals, econòmics i geogràfics limitats. Al mateix temps, aquestes polítiques discriminatòries i indiferents condueixen les dones palestines a crear espais palestins alternatius que, malgrat ser limitats i petits, els permeten eixamplar la seva mobilitat espacial, experimentar confort i redefinir les seves identitats.