Temporals marítims, canvi climàtic i cartografia de detall d’ocupació de la franja costanera: diagnòstic al sud de la província d’Alacant - Oliva Cañizares, Antonio; Olcina Cantos, Jorge (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2022)
La Llei de Costes 2/2013 estén les concessions de les construccions que ocupen el domini públic marítim terrestre DPMT fins a un màxim de 75 anys, la qual cosa suposa una falta de visió davant l’efecte del canvi climàtic associat a l’increment del nivell del mar i la major recurrència dels temporals marítims. Aquest treball fa un diagnòstic sobre el problema de l’ocupació de la franja costanera al litoral sud de la província d’Alacant. S’analitzen els efectes de la borrasca Gloria (gener de 2020), el greu problema de regressió de les platges i el risc d’inundació en els habitatges que ocupen el DPMT. Els resultats mostren el greu risc d’inundació que presenten les platges de Babilònia, la Mata, les Viles i el Molló. Es realitzen propostes en diferents matèries que permetrien la recuperació de les platges amb el greu problema de la regressió i l’adaptació al canvi climàtic.