La segmentació territorial de l’oferta comercial de les àrees turístiques de litoral: una proposta metodològica - Simancas Cruz, Moisés; Peñarrubia Zaragoza, María Pilar; Temes Cordovez, Rafael; Palmero del Rosario, Lucía; de León Rodríguez, Ruth (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2021)
Les característiques dels allotjaments turístics es plantegen com a essencials en la localització i la tipologia dels equipaments i serveis comercials de les àrees turístiques de litoral. Aquesta relació permet identificar patrons espacials a través de la delimitació d’unitats territorials amb cert grau d’homogeneïtat respecte a l’oferta comercial. El resultat és la segmentació territorial d’aquestes àrees, mitjançant la definició de zones de preferències, necessitats, motivacions, comportaments, hàbits, actituds, expectatives i pautes de consum de productes i serveis comercials similars. L’objectiu d’aquest treball és analitzar les potencialitats d’aquesta segmentació. Per fer-ho es planteja un exemple a les Canàries (Espanya).