Impacte en el sector turístic de les polítiques de desenvolupament rural a la Comunitat Valenciana (1991-2013): Anàlisi de les estratègies de foment i revitalització del turisme rural - Pitarch, Maria Dolores; Arnandis-i-Agramunt, Ruben (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2014)
L’allotjament als territoris rurals valencians va experimentar un creixement important durant la implantació de les iniciatives Leader, Leader 2 i Leader+, entre 1991 i 2006, com també dels programes Proder i Proder II, entre 1996 i 2006. A la Comunitat Valenciana, al voltant del 30% de les inversions de Leader i el 16% de les inversions de Proder es van realizar en allotjaments rurals. Acabades aquestes iniciatives i aquests programes, s’hi va posar en marxa l’estratègia Ruralter (2007-2013). Amb vint anys n’hi ha prou per a repassar com ha evolucionat la política pública de suport al turisme a través de programes i d’iniciatives de desenvolupament rural a la Comunitat Valenciana, com també per a comprovar-ne els resultats.