Qualitat de vida i desigualtat d’accés a l’espai públic a Bogotà - Mayorga Henao, José Mario; García García, Diva M. (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2018)
La manca d’equitat en la distribució dels espais públics repercuteix de manera important en les possibilitats que tenen d’integrar-s’hi els diferents grups socials que hi coexisteixen. A partir d’aquesta idea, l’article pretén explorar les relacions que hi ha entre la distribució territorial de la població segons el seu estatus socioeconòmic i l’accessibilitat al seu entorn. Per això abans es va crear un indicador de qualitat de vida a escala micro i un indicador d’accessibilitat d’espai públic que va generar com a resultat la quantitat de metres quadrats als quals podia accedir una persona des del seu habitatge en un recorregut curt a peu. Per relacionar aquestes dues variables es va realitzar una regressió geogràficament ponderada. Com a resultat es va obtenir una forta relació entre els alts nivells de qualitat de vida i una accessibilitat més gran a l’espai públic, la qual cosa va manifestar condicions estructurals de segregació social.