Els espais de mobilitat de les poblacions suburbanes de Pequín - Chai, Yanwei; Shen, Yue (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2017)
En relació amb la ràpida suburbanització de les ciutats xineses, la varietat de l’entorn, els tipus d’habitatge i les comunitats socials que s’hi han format són cada cop més rellevants. Prenent Pequín com a exemple, aquesta recerca n’ha estudiat el creixement espacial durant les darreres dècades, així com l’increment i la modificació de la població, els habitatges, les indústries i les instal·lacions comercials als suburbis. Les àrees suburbanes entre la quarta i la sisena carreteres de circumval·lació han esdevingut les zones que s’han desenvolupat més durant els darrers anys. Concretament, aquest estudi investigarà la mobilitat quotidiana al sector de Shandi-Qinghe, Pequín, basant-se en diaris d’activitats dels seus habitants i en dades de mobilitat captades per GPS durant una setmana. S’hi han analitzat els trajectes cap al treball, els espais on fan les compres i altres activitats de lleure de tres grups, definits segons el lloc de residència i d’ocupació laboral. Existeixen contrastos evidents en els perfils socioeconòmics, les rutes de viatge cap a la feina, el lloc on compren i la manera com es distreuen aquests tres grups. En definitiva, l’espai suburbà de Pequín és cada dia més complex i madur.