Crisi de l’habitatge, moviments socials i apoderament: una revisió sistemàtica de la literatura - Sala, Eduard (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2018)
En el context de la crisi, les dificultats de les famílies per enfrontar-se al deute hipotecari a Espanya, juntament amb la falta d’efectivitat dels poders públics per pal·liar aquesta situació, han provocat el sorgiment de plataformes ciutadanes d’ajuda. Amb l’objectiu d’estudiar les respostes socials i l’apoderament, es presenta una revisió sistemàtica de la literatura (130 articles i capítols publicats entre 2002 i 2016), emprant la metodologia Systematic Quantitative Literature Review. La informació es classifica en funció de l’any de publicació, l’idioma, la regió estudiada i el tipus d’estudi. A continuació es fa una anàlisi dels continguts que permet identificar les respostes socials davant la crisi de l’habitatge.