estudis de gènere i sexualitat a Espanya a través de les revistes de geografia (1990- 2014) - Santos, Xosé M. (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2016)
L’objectiu d’aquest article és avaluar la importància que té la temàtica de gènere i sexualitat a la geografia espanyola. Per fer-ho, s’analitzen un total de dinou revistes espanyoles i disset d’estrangeres corresponents als darrers vint-i-cinc anys. Això suposa un volum superior als 10.000 articles. Considerem que les revistes constitueixen, actualment, el millor mitjà de difusió de la recerca i el més ampli. Entre altres aspectes, n’identifiquem els corresponents a l’autoria, a la universitat d’adscripció, al contingut i a l’any d’aparició. Els resultats ens mostren la debilitat dels estudis sobre sexualitat i geografia. D’altra banda, la perspectiva de gènere hi té una presència relativament primerenca, aborda un ventall temàtic reduït, es concentra en poques revistes i en un nombre escàs d’autores. A l’article, s’hi destaca que la internacionalització va lligada a la capacitat d’obrir vies noves de recerca. Finalment, s’hi intenta posar en evidència els motius que generen aquesta situació tan precària i particular de la geografia a Espanya.