Espai induït i territorialització del discurs: Determinant l’impacte socioeconòmic territorial de l’imaginari social sobre la immigració a l’àrea metropolitana de Sevilla - Iglesias Pascual, Ricardo (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2016)
La creixent complexitat de les dinàmiques socioespacials desenvolupades en l’àmbit metropolità incrementa la importància de la intersubjectivitat espacial a l’hora de comprendre globalment el fet urbà. Així, una de les variables que exerceix més impacte sobre l’imaginari social és la immigració. Per comprendre aquest fenomen, és necessari que es desenvolupi un enfocament analític que abordi holísticament la dimensió socioespacial intersubjectiva de l’imaginari sobre la immigració i el paper que té a la ciutat. Per això, proposem, en el present article, el concepte d’espai induït i, en concret, el desenvolupament d’una proposta metodològica basada en l’anàlisi del discurs, orientada a determinar el paper de l’imaginari social metropolità sobre immigració, en els processos de segregació residencial d’aquells barris que alberguen alts percentatges de població estrangera. Tot això, desenvolupat a l’àrea metropolitana de Sevilla, ha mostrat com l’espai induït realitza un paper crucial en el desenvolupament dels processos de segregació i estigmatització socioterritorial d’aquells àmbits percebuts socialment com a «barris d’immigrants».