Rius trenats. Espais i fluxos en una carrera acadèmica - Monk, Janice (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2015)
El 16 d’octubre de l’any 2013 la Universitat Autònoma de Barcelona, a proposta del Departament de Geografia, va concedir el doctorat honoris causa a la Dra. Janice Monk, professora de la Universitat d’Arizona. En aquesta contribució especial s’ha reproduït, amb alguna adaptació posterior, el discurs pronunciat per la Dra. Monk en aquella data. La professora Janice Monk ha estat una figura cabdal en el desenvolupament de la geografia del gènere tant als Estats Units com internacionalment. En aquestes línies reflexiona sobre la seva trajectòria acadèmica i professional, les temàtiques que han marcat les seves reflexions com a investigadora i el seu compromís social. Aquest article es completa amb una bibliografia que recull les seves principals contribucions.