La construcció social dels espais de la por: Pràctiques i imaginaris de les dones a Lavapiés (Madrid) - Patiño-Díe, María (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 2016)
Pensar en la por a la ciutat tenint en compte el context sociocultural ens condueix a observar com, en la consideració de certes zones com a perilloses o insegures, intervé la manera com les vivències elaboren el sentit cultural de l’espai. Els sentiments i les percepcions davant les pors estan condicionats per la pròpia experiència, que influeix en la manera de reaccionar-hi. Per això, és necessari situar l’experiència femenina en l’espai urbà com a punt de partida de la recerca, per tal d’estudiar, mitjançant una anàlisi de caràcter etnogràfic, la relació entre ciutat i inseguretat. Aquest estudi s’ha realitzat a Lavapiés, un barri de Madrid on l’imaginari d’una part de la ciutadania s’ha format una idea que, molt sovint, té poc a veure amb la realitat del que allà succeeix, amb la qual cosa ha contribuït de vegades a crear una imatge negativa d’un barri que no totes les dones perceben igual.